Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Mελισσοκομικός Εξοπλισμός - Ποια Εργαλεία είναι απαραίτητα

Μελισσοκομικός Εξοπλισμός - Μελισσοκόμος εν δράση
Για τους ερασιτέχνες μελισσοκομούς αλλά και για τους πιο έμπειρους (που θεωρούνται επαγγελματίες) ένα συχνό πρόβλημα αποτελεί την εύρεση του σωστού μελισσοκομικού εξοπλισμού που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους ενώ ταυτόχρονα θα τους επιτρέπει να είναι παραγωγικοί χωρίς ιδιαιτέρα προβλήματα και απρόοπτα. Όπως και με κάθε τι στο βίο μας, η μελισσοκομία απαιτεί εμπειρία, χρόνο αλλά και σωστό εξοπλισμό έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος μας κατάλληλα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε μελισσοκόμος ; Προφανώς δεν θέλει μετά από κάθε επίσκεψη στο μέλίση του να γυρνάει γεμάτος τσιμπήματα!

Πώς μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τα τσιμπήματα;

Προφανώς θα χρειαστείτε τον κατάλληλο μελισσοκομικό εξοπλισμό (γάντια, φόρμα, μάσκα κτλπ) . Πριν σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τα παραπάνω, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω το πόσο σημαντική είναι η ποιότητα όταν επιλέγετε μελισσοκομικό εξοπλισμό και δη προϊόντα ενδυμασίας που θα σας προστατεύσουν από τσιμπήματα. Δεν είναι όλα ίδια και δεν είναι όλα φτιαγμένα από το ίδιο υλικό και δεν έχουν την ίδια ποιότητα, πιστέψτε με δεν θα θέλατε να φοράτε μια μάσκα τούλι από φθηνά υλικά από την κίνα η οποία θα σκιστεί με την δεύτερη χρήση και θα καταλήξετε στο νοσοκομείο... Διαλέγουμε πάντα ποιότητα, μακροπρόθεσμα συμφέρει και οικονομικά και έχουμε και τις λιγότερα δυνατές επιπλοκές.

Προσωπικός θα σας συμβούλευα να επιλέξετε μια ολόσωμη φόρμα με μάσκα τούλι έτσι ώστε να είστε απόλυτα ασφαλή. Το χρώμα της φόρμας θα πρέπει να είναι κάποιο φωτεινό φόρμα, αφού έρευνες έχουν δείξει ότι απωθούν τις μέλισσες.

Μελισσοκομικός Εξοπλισμός - Καπνηστήρι

Καπνηστήρι για Μελισσοκόμους
Το δεύτερο πιο σημαντικό αντικείμενο που χρειάζεται κάποιος επίδοξος μελισσοκόμος δεν είναι άλλο από το γνωστό σας καπνηστήρι. Θα σας πρότεινα κάποιο σχετικά μεγάλου μεγέθους (αυτό βέβαια εξαρτάται άμεσα και από το μέγεθος του μελισσιού σας) το οποίο να είναι από inox και δέρμα έτσι ώστε να αποτελέσει μια μακροπρόθεσμη και ασφαλή επένδυση.

Ότι μελισσοκομικό εξοπλισμό και να επιλέξετε σας ευχόμαστε καλή τύχη και καλή "σοδειά" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου