Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτισμός Τεχνολογίας LED

ILS Led Lighting
Οι λάμπες LED είναι η τελευταία τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της τεχνολογίας φωτισμού. Η χρήση τους ξεκίνησε το 1960. Η κύρια χρήση τους ήταν στα εργαστήρια για πειράματα, αφού εκείνη την περίοδο το φως που έβγαζαν οι δίοδοι εκπομπής φωτός (LED) ήταν αόρατο για το ανθρώπινο μάτι. Μόλις εξελίχθηκε περισσότερο η τεχνολογία και άρχισε να γίνεται εμπορική χρήση των LED, οι τιμές τους ήταν σχεδόν απλησίαστες, αλλά όσο εξελισσόταν οι τεχνολογία και πέρναγαν τα χρόνια άρχισαν σιγά σιγά να πέφτουν και οι τιμές.

Την σύγχρονη εποχή θεωρούνται η νούμερο ένα επιλογή για φωτισμό λόγω της οικονομίας που προσφέρουν αλλά και λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις φωτισμού. Είναι πολύ ανθεκτικά και έχουν διάρκεια ζωής 10+ χρόνια, κάτι το οποίο τα έκανε να κερδίσουν την σκυτάλη στο μέλλον του φωτισμού.

Χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε αναπτυσσόμενες χώρες οι οποίες έχουν περιορισμένη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και χρειάζονται μια αποδοτική πηγή φωτισμού. Για να καταλάβετε καλύτερα την απόδοση τους, αρκεί να αναφέρουμε ότι μετατρέπουν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας σε φως και μόλις το 20% σε θερμότητα, ενώ οι λάμπες πυρακτώσεως κάνουν ακριβώς το αντίθετο!

Βέβαια το αρχικό κόστος αγοράς τους είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλους τύπους φωτισμού, όπως είναι οι CFL και οι πυρακτώσεως. Όμως λόγω της μικρής κατανάλωσης και της μεγάλης διάρκειας ζωής που προσφέρουν, μακροπρόθεσμα συμβάλουν πολύ στην οικονομία.

Για τους παραπάνω λόγους η τεχνολογία φωτισμού LED έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στον βιομηχανικό αλλά και οικιακό φωτισμό. Ειδικότερα στις βιομηχανίες γίνεται χρήση των λεγόμενων HIGH BAY LED.

Επίσης είναι φιλικά προς το περιβάλλον αφού δεν εκπέμπουν ακτινοβολία UV ενώ επιπροσθέτως είναι από 100% ανακυκλώσιμα υλικά. Σε αντίθεση οι λαμπτήρες CFL, περιέχουν υδράργυρου που είναι μια επικίνδυνη ουσία και για το περιβάλλον αλλά και για τον άνθρωπο.

Έχει έρθει ο καιρός να ξεκινήσουμε και εμείς την μετάβαση στην εποχή του φωτισμού LED, για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας αλλά και για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και την μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Για να βρείτε τα καλύτερα Φωτιστικά για κάθε είδος λαμπτήρα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της dl-lighting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου