Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Φωτιστικά σαλονιού

Το σαλόνι είναι ουσιαστικά ο πιο πολύ χρησιμοποιούμενος χώρος σε ένα σπίτι και περιμένουμε από αυτό ένα πλήθος διαφορετικών λειτουργιών σε καθημερινή βάση. Πρέπει να στεγάσει τους επισκέπτες μας, να διασκεδάσει τα παιδιά, και να ηρεμήσει το άγχος μας καταπραϋντικά στο τέλος της ημέρα. Με τόσες πολλές απαιτήσεις, είναι κατανοητό ότι το εσωτερικό design θα πρέπει να επιλεχτεί σωστά έτσι ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτούμενες από εμάς χρήσεις.

Πολλοί ιδιοκτήτες αλλά και επαγγελματίες διακοσμητές προτιμούν να έχουν μια ποικιλία φωτιστικών, και κάθε ένα από αυτά να επιτελεί έναν διαφορετικό σκοπό. Αυτό το άρθρο θα σας καθοδηγήσει μέσα από τις διάφορες επιλογές για φωτιστικά σαλονιού που υπάρχουν στην διάθεσή σας και ποια επιλογή είναι καλύτερη για κάθε χρήση.

Φωτιστικά σαλονιού - Ποιο να επιλέξω;

Το κύριο φωτιστικό που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι και αυτό που θα προσφέρει την μεγαλύτερη ποσότητα φωτός σε σχέση με τα υπόλοιπα, θα πρέπει να είναι αυτό η βάση σας έτσι ώστε να πετυχέτε ένα ωραίο αισθητικά αλλά και λειτουργικά αποτέλεσμα. Αυτό είναι συνήθως κάποιο μοντέρνο φωτιστικό οροφής, αν και ορισμένοι σχεδιαστές κινούνται μακριά από αυτή την παραδοσιακή λύση. Εκτός του ότι είναι η κύρια πηγή φωτός, το φωτιστικό αυτό θα πρέπει να προσθέτει αισθητική  δωμάτιο, διότι θα είναι ένα κομβικό σημείο. Επιλέξτε φιλόξενο, τολμηρό, ή δημιουργικό, σύμφωνα με τη διακόσμηση του σαλονιού, και του γούστο σας. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών προτιμούν την παραδοσιακή λύση του πολυέλαιου.

Task Lighting

Χρησιμοποιείστε επιτραπέζιες λάμπες για τις δραστηριότητες που απαιτούν ειδικές συνθήκες φωτισμού, όπως ένα παζλ, επιτραπέζια παιχνίδια ή οποιοδήποτε άλλο χόμπι. Χρησιμοποιήστε μικρότερα φωτιστικά ή άλλες χαμηλού επιπέδου πηγές φωτισμού για τους υπολογιστές και την τηλεόραση. Έτσι ώστε να πετύχετε σωστή απεικόνιση της εικόνας και να μην υπάρχει κάποια ενοχλητική αντανάκλαση.

Λάμπες σαλονιού

Το να έχετε στο δωμάτιο μια ποικιλία λαμπτήρων, είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα. Όταν είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε για το βράδυ, σβήστε το κεντρικό φως και ενεργοποιήσετε αυτές τις λάμπες, ώστε να δώσετε στο σαλόνι πιο ήρεμο τόνο. Τα φωτιστικά δαπέδου αλλά και τα πορτατίφ που βάζετε στα τραπεζάκια, σας προσφέρουν πολλές λύσεις γιατί μπορείτε να τα μετακινήσετε εύκολα σε μια διαφορετική περιοχή, εάν περισσότερο φως απαιτείται για μια συγκεκριμένη εργασία.

1 σχόλιο: