Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Φωτιστικά - Οδηγός για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν

Fotistika
Η προσθήκη των κατάλληλων φωτιστικών σε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις διακόσμησης που μπορείτε να κάνετε.

Όταν επιλέγετε φωτιστικά για να τα προσθέσετε σε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, θα πρέπει να εξετάσετε πρώτα το στυλ  των επίπλων και την υπάρχον διακόσμηση του δωματίου. Για παράδειγμα, αν έχετε αντίκες ή έργα τέχνης σε ένα δωμάτιο, ένα φωτιστικό που συμβαδίζει με αυτό το στυλ θα ήταν η ιδανική επιλογή. Εάν το δωμάτιο που θέλετε να προσθέσετε το φωτιστικό είναι γεμάτο με σύγχρονη τέχνη και έπιπλα, η επιλογή ενός μοντέρνου φωτιστικού θα ήταν η ιδανική.

Να είστε όσο το δυνατόν πρωτότυποι κατά την επιλογή των φωτιστικών για το δωμάτιο σας. Φωτιστικά που είναι σε διάφορα σχήματα, όπως κομμάτια φρούτων, φυτά, ή ακόμα και ζώα μπορούν να προσθέσουν μια μοναδική πινελιά στο δωμάτιό που πιθανώς δεν θα βρείτε πουθενά αλλού

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φωτιστικά στα οποία τοποθετείτε περισσότερες από μία λάμπα. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε "δραματικό" φωτισμό, ή αν θέλετε να επιδείξετε κάτι στο δωμάτιο, όπως ένα έργο τέχνη ή κάποιο όμορφο φυτό. Τα φωτιστικά οροφής που δέχονται πολλές λάμπες χρησιμοποιούνται πιο συχνά στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο του σπιτιού, αφού πολλές λάμπες τείνουν να κάνουν πιο φωτεινό τον χώρο, και είστε σε θέση να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, αν κοιτάζεστε στον καθρέφτη ή όταν προετοιμάζετε κάποιο γεύμα.

Λάβετε υπόψη σας ότι το χρώμα του φωτιστικού που θα επιλέξετε θα επηρεάσει τον τρόπο που το φως εμφανίζεται στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το χρώμα των λαμπτήρων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα φωτιστικά σας, αν τελικά αποφασίσετε να πάρετε χρωματιστές λάμπες προσπαθήστε να ταιριάζει το χρώμα τους με αυτό του φωτιστικού σας.

Μπορείτε να βρείτε ιδέες για φωτιστικά και να περιηγηθείτε σε μια τεράστια συλλογή από μοντέρνα και μη φωτιστικά στην ιστοσελίδα : http://www.ilektrofotistiki.gr/

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η σημασία των γυαλιών ηλίου στην καθημερινή ζωή

Αρχικά, τα γυαλιά ηλίου χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από πλούσιους άνδρες και γυναίκες για να προστατεύσουν τα μάτια τους από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Άνθρωποι χαμηλότερου εισοδήματος άνθρωποι που δεν είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν ήταν αναγκασμένοι να μάχονται καθημερινά με το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, καθώς δούλευαν στα χωράφια και στους δρόμους για να παρέχουν τρόφιμα και άλλα αγαθά στους πλούσιους.

Σήμερα, τα γυαλιά ηλίου χρησιμοποιούνται σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που ακόμη και τα νήπια έχουν τουλάχιστον ένα ζευγάρι. Τα γυαλιά ηλίου έχουν γίνει πλέον ένα αξεσουάρ μόδας που ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν ένα βήμα από τη στιγμή που θα βγουν από την πόρτα τους χωρίς να έχουν ένα ζευγάρι μαζί τους. Υπάρχουν γυαλιά ηλίου μόδας, γυαλιά ηλίου αθλητή, γυαλιά ηλίου για τα χειμερινά sport, και γυαλιά ηλίου με συνταγή γιατρού. Θα βρείτε γυαλιά ηλίου παντού, στην παραλία, στο πάρκινγκ, στο δρόμο, στα χιονοδρομικά κέντρα! Όπου και να πάτε θα δείτε ανθρώπους να φοράνε γυαλιά ηλίου.

Τα γυαλιά ηλίου είναι πολύ σημαντικά, και εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι τόσο σημαντικά:


Στο νερό


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, να φοράτε γυαλιά ηλίου, ενώ είστε στο νερό, στην κωπηλασία, στο θαλάσσιο σκι, στο ψάρεμα, θα πρέπει να είναι μια απαίτηση. Όχι μόνο γιατί μπορεί το έντονο φως του ήλιου που αντανακλάει στο νερό να είναι επιζήμιο για τα μάτια, αλλά γιατί το έντονο φως μπορεί επίσης να σας αποσπάσει την προσοχή, αν είστε οδηγός ενός σκάφους ή αν κάνετε κάποιο απαιτητικό θαλάσσιο άθλημα. Για να κρατήσετε τα γυαλιά ηλίου σας ασφαλή θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο μοντέλο που να σας δίνει την δυνατότητα να τα «δένετε» πάνω σας.

Στις πλαγιές


Όταν έρχεται ο χειμώνας και οι εθισμένοι στο χιόνι βγαίνουν στις πλαγιές για χειμερινά αθλήματα, ένα από τα πρώτα πράγματα που προσθέτουν στην τσάντα του εξοπλισμού τους είναι ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Ακριβώς όπως όταν είστε στο νερό, το έντονο φως από τον ήλιο που αντανακλάει στο λευκό χιόνι μπορεί να προκαλέσει διαταραχές της όρασης, ακόμη και κάποιο αρκετά δυσάρεστο ηλιακό έγκαυμα. Φορώντας γυαλιά ηλίου, όταν βρίσκεστε στις πίστες του σκι μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε καλύτερα, και να σας κρατήσει μακριά από επισκέψεις σε οφθαλμίατρους.



Στην παραλία


Είναι δύσκολο να πάτησε το πόδι σας στην παραλία και να μην παρατηρήσετε τις ορδές των ανθρώπων που κάνουν ηλιοθεραπεία φορώντας ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου στην παραλία είναι σαν το βούτυρο στο ψωμί και είναι απολύτως απαραίτητο.

Στην Πόλη


Ενώ περπατάτε χαλαρά  στο πεζοδρόμιο της πόλης, θα ήταν παράλειψη αν δεν φορούσατε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου της μόδας. Στην πόλη, τα γυαλιά ηλίου παίζουν δύο διαφορετικούς ρόλους: για τη μόδα, αλλά και για την προστασία των ματιών σας.

Στη Χωριό


Αγροτικές περιοχές και γεωργικές εκτάσεις είναι ιδανικές τοποθεσίες για την χρήση των γυαλιών ηλίου. Μπορεί για τα φυτά και τις καλλιέργειες ο ήλιος να είναι απαραίτητος αλλά για εσάς και τα μάτια σας μπορεί να είναι βλαβερός. Όχι μόνο φορώντας γυαλιά ηλίου προστατεύεται τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και εμποδίζει ατυχήματα από την γυαλάδα και τις αντανακλάσεις του ήλιου ενώ εσείς χρησιμοποιείται βαρύ γεωργικό εξοπλισμό.

Τα Γυαλιά Ηλίου πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας