Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Φωτιστικά - Οδηγός για να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν

Fotistika
Η προσθήκη των κατάλληλων φωτιστικών σε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις διακόσμησης που μπορείτε να κάνετε.

Όταν επιλέγετε φωτιστικά για να τα προσθέσετε σε ένα δωμάτιο στο σπίτι σας, θα πρέπει να εξετάσετε πρώτα το στυλ  των επίπλων και την υπάρχον διακόσμηση του δωματίου. Για παράδειγμα, αν έχετε αντίκες ή έργα τέχνης σε ένα δωμάτιο, ένα φωτιστικό που συμβαδίζει με αυτό το στυλ θα ήταν η ιδανική επιλογή. Εάν το δωμάτιο που θέλετε να προσθέσετε το φωτιστικό είναι γεμάτο με σύγχρονη τέχνη και έπιπλα, η επιλογή ενός μοντέρνου φωτιστικού θα ήταν η ιδανική.

Να είστε όσο το δυνατόν πρωτότυποι κατά την επιλογή των φωτιστικών για το δωμάτιο σας. Φωτιστικά που είναι σε διάφορα σχήματα, όπως κομμάτια φρούτων, φυτά, ή ακόμα και ζώα μπορούν να προσθέσουν μια μοναδική πινελιά στο δωμάτιό που πιθανώς δεν θα βρείτε πουθενά αλλού

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε φωτιστικά στα οποία τοποθετείτε περισσότερες από μία λάμπα. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλετε "δραματικό" φωτισμό, ή αν θέλετε να επιδείξετε κάτι στο δωμάτιο, όπως ένα έργο τέχνη ή κάποιο όμορφο φυτό. Τα φωτιστικά οροφής που δέχονται πολλές λάμπες χρησιμοποιούνται πιο συχνά στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο του σπιτιού, αφού πολλές λάμπες τείνουν να κάνουν πιο φωτεινό τον χώρο, και είστε σε θέση να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, αν κοιτάζεστε στον καθρέφτη ή όταν προετοιμάζετε κάποιο γεύμα.

Λάβετε υπόψη σας ότι το χρώμα του φωτιστικού που θα επιλέξετε θα επηρεάσει τον τρόπο που το φως εμφανίζεται στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το χρώμα των λαμπτήρων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στα φωτιστικά σας, αν τελικά αποφασίσετε να πάρετε χρωματιστές λάμπες προσπαθήστε να ταιριάζει το χρώμα τους με αυτό του φωτιστικού σας.

Μπορείτε να βρείτε ιδέες για φωτιστικά και να περιηγηθείτε σε μια τεράστια συλλογή από μοντέρνα και μη φωτιστικά στην ιστοσελίδα : http://www.ilektrofotistiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου