Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Κατασκευή Ιστοσελίδων - Τα Μεγαλύτερα λάθη

Κατασκευη Ιστοσελιδων

Στον κόσμο της κατασκευής ιστοσελίδων , υπάρχουν πολλά χαζά λάθη που συμβαίνουν συνέχεια. Όταν τόσα πολλά άτομα ασχολούνται με ένα έργο,η κακή επικοινωνία και το deadline που θα πρέπει να ακουληθηθεί οδηγεί αρκετές φορές σε άσχημα αποτελέσματα. Σε αυτό συμβάλουν και οι αντιφάσεις και οι διαφορετικές απόψεις μεταξύ των υπεύθυνων του project και του πελάτη. Ενώ ο πελάτης μπορεί να θέλει και να του αρέσει μια συγκεκριμένη αισθητική, ο σχεδιαστής ιστοσελίδων μπορεί να πίστευει ότι είναι καλύτερα να εκτελέσει το project με μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Με άμεσο αποτέλεσμα ο τελικός σχεδιασμός της ιστοσελίδας να βομβαρδίζετε από κοινά λάθη.

Ας δούμε μερικά από τα πιο σοβαρά λάθη που γίνονται στην κατασκευη ιστοσελιδων:

Ασαφείς Navigation
Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται την αρχική σελίδα του site σας, θα πρέπει να μπορεί να βρει αυτό που θέλει γρήγορα χωρίς περιττό χρόνο στο να ψάχνει αυτό που θέλει. Όταν κάποιος επισκέπτετε την ιστοσελίδα σας θέλει κάτι απο αυτή και θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορεί να το πάρει άμεσα. Εάν το navigation της ιστοσελίδας σε δεν συντελεί στο παραπάνω ο επισκέπτης δεν θα αργήσει να φύγει και να μην ξαναγυρίσει.

Ασαφείς Σύνδεσμοι: (Links)
Οι εσωτερική σύνδεσμοι της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι κατανοητοί και εύκολα ορατή από τον επισκέπτη. Όταν ο χρήστης βρίσκετε στην ιστοσελίδα σας, η παρουσία του σύνδεσμου θα πρέπει να είναι προφανής.

Intro Page (flash intro page)
Όσο και αν ο πελάτης "πιστεύει" ότι η εισαγωγή flash είναι συναρπαστική, οι επισκέπτες θα εκνευριστούν από την καθυστέρηση. Οι άνθρωποι έρχονται στο site σας για να πάρουν αυτό που ψάχνουν και τους χρειάζετε αμέσα . Οι Flash intro pages απλά αναβάλλουν την "ανάγκη" του πελάτη και αποτρέπει τους ανθρώπους από το να επισκεφθουν το site σας.

Broken Links
Όταν οι δεσμοί δεν οδηγούν πουθένα, αποφέροντας το "σφάλμα 404", οι επισκέπτες θα αποκτήσουν σύγχυση και αναστάτωση. Αυτό δείχνει επίσης ότι ο χρήστης μπορεί να μην διαχρονική αξία του χρήστη και την επιθυμητή υπηρεσία. Έτσι, γιατί θα πρέπει αυτός ή αυτή σας αξία;

Παράξενη Γραμματοσειρά
Θα πρέπει να έχει συνοχή η ιστοσελίδα σας και να χρησημοποιεί την πεπατημένη χωρίς να αλλάζετε συνέχεια γραμματοσειρές. Αν έχετε Verdana σε μια παράγραφο, και στη συνέχεια Τακόμα σε κάποια άλλη, το αποτελέσματα είναι μια αίσθηση προχειρότητας.

Μην ξεχνάτε τον λόγω υπάρξης μιας ιστοσελίδας, αν σκέφτεστε συνέχεια γιατί υπάρχει αυτή η ιστοσελίδα τι σκοπό πρέπει να εξυπηρετήσει τι περιμένει ο χρήστης από αυτή μόνο τότε θα μπορέσετε να σχεδιάσετε μια αποτελεσματική ιστοσελίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου