Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Roaming Sims - Μια λεπτομερής σύγκριση



Μήπως σχεδιάζετε να πάτε για διακοπές αυτό το καλοκαίρι στο εξωτερικό ; ταξιδεύετε συχνά εκτός Ελλάδος λόγω σπουδών ή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Αν απαντήσατε θετικά σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε όπως και εγώ θα έχετε προβληματίσει με το θέμα της επικοινωνίας και του κόστους της, για όσο βρίσκεστε στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές τις οποίες μπορείτε να εξετάσετε για να μπορείτε να κάνετε φθηνές διεθνείς κλήσεις, και συνήθως η καλύτερη επιλογή είναι κάποιος συνδυασμός τους.

VOIP - Φθηνές κλήσεις αλλά με άλλο "κόστος"

Καλό θα ήταν να βρείτε κάποια εφαρμογή για κλήσεις VOIP για όταν έχετε wi-fi. Οι κλήσεις VOIP αν και συνήθως συνοδεύονται από κακή ποιότητα κλήσης και δεν έχουν μεγάλη αξιοπιστία είναι μια πολύ οικονομική λύση για όταν έχετε πρόσβαση σε wi-fi. Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για smart-phones που παρέχουν τέτοιου είδος κλήσεων, με μια απλή αναζήτηση θα βρείτε σίγουρα κάποια που σας ταιριάζει.

Roaming Sims - Φθηνές διεθνείς κλήσεις

Το πρόβλημα είναι τι συμβαίνει όταν δεν έχετε πρόσβαση σε wi-fi που είναι μια αρκετά συνήθης περίπτωση για όταν βρίσκεστε σε μια χώρα που δεν γνωρίζετε καλά. Η λύση τότε είναι μία, οι λεγόμενες Roaming Sims ή αλλιώς Travel Sims, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες που προσφέρουν τέτοιες κάρτες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν όλες την ίδια τιμή και την ίδια εξυπηρέτηση. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πιο αναλυτική σύγκριση μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που προσφέρουν travel sims:

Travel Sim: Το αρχικό κόστος αγοράς της κάρτας είναι από τα υψηλότερα σε σχέση με τις άλλες εταιρίες, το οποίο είναι στα 35 ευρώ. Το μέσο κόστος εξερχόμενης κλήσης για την Ευρώπη είναι στα 35 cents/min, και το μέσο κόστος για internet στην Ευρώπη είναι στα 49 cents/MB . Ο αριθμός που θα πάρετε είναι εσθονικός και ξεκινάει με +372 και δεν έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε τον αριθμό που θα πάρετε, κάτι το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της εταιρίας Travel Sim. Το ιδανικό είναι να γνωρίζετε τον αριθμό από πριν (καθώς και να επιλέξετε κάποιον εύκολο αριθμό που σας αρέσει) έτσι ώστε να μπορείτε να τον μοιραστείτε εύκολα και άμεσα με τους φίλους σας.

MySims2Go: Το αρχικό κόστος αγοράς της κάρτας είναι 29.95 ευρώ. Το μέσο κόστος εξερχόμενης κλήσης για την Ευρώπη είναι στα 29 cents/min, και το μέσο κόστος για internet στην Ευρώπη είναι στα 39 cents/MB . Ο αριθμός που θα πάρετε είναι αγγλικός και ξεκινάει με +44 , γεγονός που του δίνει αρκετό κύρος σε σχέση με κάποιον εσθονικό αριθμό. Πριν κάνετε την παραγγελία έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τον αριθμό που σας αρέσει και έτσι να τον γνωρίζετε εκ των προτέρων. Παρέχει την δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ τριών κατηγοριών αριθμών : Normal , Gold , VIP , όπου η κατηγοριοποίηση τους γίνεται βάση της ευκολίας του αριθμού.

OneSimCard: Το αρχικό κόστος αγοράς της κάρτας είναι 25 ευρώ. Το μέσο κόστος εξερχόμενης κλήσης για την Ευρώπη είναι στα 39 cents/min, και το μέσο κόστος για internet στην Ευρώπη είναι στα 45 cents/MB. Ο αριθμός που θα πάρετε είναι εσθονικός και ξεκινάει με +372 και δεν έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε τον αριθμό που θα πάρετε


Οι παραπάνω είναι οι μεγαλύτεροι και πιο αξιόπιστοι πάροχοι Roaming Sims, κάντε την προσωπική σας έρευνα και καταλήξτε σε πια θα προτιμήσετε. Να έχετε υπόψιν σας ότι την μέγιστη οικονομία θα την πετύχετε με συνδυασμό κάποιας VOIP εφαρμογής και κάποια κάρτας όπως οι παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου